Mijn Den Haag

Hou jij ook van Den Haag? Dan zit je hier goed!

'Wij, inwoners van Den Haag, mogen best wat trotser zijn op onze stad'. Tot die conclusie kwamen wij een tijdje geleden, toen we van het zonnetje genoten aan het Scheveningse strand. Altijd maar die verhalen over Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en andere steden, maar welke stad is er nou eigenlijk mooier dan Den Haag? Wij wonen in de mooiste stad achter de duinen.

Daarom besloten we een website te maken over inspirerende mensen en plekken in Den Haag. Een lijst met pareltjes om te bezoeken, besproken door mensen met geweldige verhalen. Mensen die misschien nog wel trotser op hun stad zijn dan wij. 

Elke week vind je op deze website een nieuw verhaal en foto. Mocht je nog een plek of persoon missen, laat het ons dan vooral weten. We staan ervoor open om nog meer moois in Den Haag te leren kennen!

En wie zijn wij dan?

Hallo, aangenaam! Foto's op deze website zijn gemaakt door Renske Derkx, teksten zijn geschreven door journalisten Robbert Blokland en Ivar Lingen.

Robbert Blokland

Is freelance (film-)journalist en werkt al twintig jaar voor de meest uiteenlopende media. Ook deelt hij regelmatig zijn expertise over films in radio- en televisieprogramma's. Was bovendien het onderwerp van de bekroonde documentaire Being Robbert Blokland van regisseur Janine Abbring.

Ivar Lingen

Werd 24 jaar geleden geboren in het Haga Ziekenhuis en heeft de stad sindsdien nooit meer verlaten. Werkt onder meer bij Omroep West en het NPO Radio 1-programma Kamerbreed. Is daarnaast hoofdredacteur van De Oud-Hagenaar. 

Renske Derkx

Werkte onder meer voor NU.nl en Metro, is nu hoofdredacteur van de website Scholieren.com. Zelden zonder camera op pad. Verhuisde naar Den Haag voor de liefde en is nu verliefd op de stad geworden. 

Meer credits

Zonder hulp van anderen ben je natuurlijk nergens. Wij kregen deskundig advies van ontwerpbureau Gusmanson (uiteraard in Den Haag).