'Iedereen die ik hier mee naartoe neem, komt er nu elke week'

'Iedereen die ik hier mee naartoe neem, komt er nu elke week'

Sherwin Blijd (29) is projectleider bij theater De Vaillant en zet zich in voor stichting Hiphoop. Deze stichting biedt jongeren door middel van muziek een beter toekomstperspectief. Zijn favoriete plek is The Student Hotel aan de Hoefkade.

“Ik heb vaak zakelijke afspraken”, vertelt Sherwin. “In het begin sprak ik altijd af in de bibliotheek. Dat is ook wel een fijne plek, maar de bibliotheek is heel druk. En daarbij: je hebt niet altijd plek waar je kunt zitten en je kunt niet op alle plekken je telefoon of laptop opladen.”

Een paar jaar geleden ontdekte hij het studentenhotel aan de Hoefkade. Inmiddels komt hij er vrijwel elke week. “Ik vind deze plek gewoon heel fijn. Het is echt een hele chille plek om te werken, want het is hier altijd rustig. In het begin kon je ook nog je eigen spullen meenemen om te eten, maar dat mag niet meer. Dat is wel begrijpelijk, want ze hebben hier ook gewoon een keuken.”

The Student Hotel werkt betoverend, zo blijkt. Sherwin zegt lachend: “Iedereen die ik hier mee naartoe neem, komt er tegenwoordig elke week voor een afspraak.”

De ontmoetingsplek aan de Hoefkade ziet er volgens Sherwin ‘creatief en hip’ uit. “Je ziet ook dat mensen overal bezig zijn met van alles en nog wat. Je weet niet wát ze aan het doen zijn, maar je hebt wel het gevoel dat ze met íets bezig zijn dat creatief of innovatief is.”

Hij heeft altijd in Den Haag gewoond, maar heel even stond hij op het punt om te verhuizen naar Tilburg. Op zijn twintigste besluit hij namelijk het bank- en verzekeringswezen te verlaten en zich in te schrijven voor de rockacademie in Tilburg. “In het begin van mijn studie moest ik daar vier dagen in de week zijn. Ik wilde ook daar een huisje vinden, maar het lukte gewoon niet. Ik paste niet echt in die wereld of zo.”

Sherwin is een reislustig persoon. “Omdat ik zoveel plekken ken, kan ik zeggen dat er maar één plek is die mijn hart heeft gestolen. En dat is Den Haag.” Wil Sherwin ooit nog weg uit zijn stad? “Zolang ik in Nederland woon, durf ik wel met zekerheid te zeggen dat ik in Den Haag blijf wonen.”