'Lekker om op een plek te zijn waar ze die telefoontjes liever niet hebben'

'Lekker om op een plek te zijn waar ze die telefoontjes liever niet hebben'

 

Eline Broere (29) is de drijvende kracht achter het populaire blog Den Haag To Go. Haar 11.600 volgers tipt ze over de leukste plekjes in Den Haag. Haar favoriete plek is cafe madeleine aan het Valkenbosplein.

“Het Valkenbosplein is altijd een soort middelpunt geweest in mijn leven”, zegt Eline. En daar is niets aan gelogen. Ze groeit op in de Voltastraat, zit op basisschool De Valkenbos in de Cederstraat, heeft nu haar huis in de Nicolaas Tulpstraat, maar woont eerst in de Sneeuwklokjestraat en haar ouders resideren nu op de Laan van Meerdervoort. “Dus het is altijd een soort knooppunt in de stad geweest waar alles samenkwam.”

En zo komt ze dus bij cafe madeleine uit. “Ik kom hier vaak, bijvoorbeeld om te ontbijten. Vooral de eclairs en pannenkoekjes zijn aan te raden. Het is een goede plek om de dag te beginnen. Na een stapavond kon ik hier ook wel bijkomen in het zonnetje met een theetje, haha! Of een groentesapje, ook lekker.”

Binnen is het ook goed vertoeven volgens Eline. “Je waant je in Parijs. Er hangt een heel relaxte sfeer. Wat ook bijzonder is: er is geen toonbank. De bar is aan de muur, waardoor je eigenlijk heel persoonlijk contact hebt met de mensen die er werken. Het is een heel open en toegankelijke zaak daardoor. Voor zover ik weet, heb je dat nergens anders in Den Haag. Wat ik ook grappig vind, is dat ze het gebruik van mobiele telefoons in de zaak eigenlijk liever niet hebben. Dat staat ook echt op de menukaart. Het is voor mij, omdat ik altijd online ben, lekker om op een plek te zijn waar ze die telefoontjes liever niet hebben.”

Hoe kan ze dan over cafe madeleine een bericht posten op Den Haag To Go? “Toen ik er voor het eerst over schreef, heb ik dus heel snel een fotootje gemaakt en snel hem weggelegd, want ik hoopte dat ze het niet zouden zien!”

De trouwe lezer van Den Haag To Go ziet dat de verhalen van Eline voornamelijk positief zijn. “Veel mensen gebruiken hun blog als een uitlaatklep voor zowel positieve als negatieve verhalen. Toen ik hiermee startte, heb ik besloten: áls ik dit ga doen, schrijf ik alleen over wat ik leuk vind. Als ik het niet leuk vind, dan krijgt een zaak een tweede kans. Maar als ik het dan nog steeds niet leuk vind, dan komt het er gewoon niet op. Ik krijg best veel verzoeken van zaakjes of ik langs wil komen en erover wil schrijven. Dat doe ik dan wel, maar ik zeg niet wanneer ik kom. Als ik een slechte ervaring heb gehad, dan zeg ik dat wel: ‘Sorry, maar ik ga niet over je schrijven, want ik vond het gewoon niet goed’. Dat zeg ik dan wel iets genuanceerder natuurlijk, haha!”

Eline is nog altijd op zoek naar nieuwe adresjes waar ze over kan schrijven. “Er valt nog heel veel te ontdekken. Er blijven maar nieuwe zaken openen. Je merkt dat er de afgelopen anderhalf jaar een enorme groep bloggers is opgestaan. Ik zie het niet echt als concurrentie. We hebben allemaal hetzelfde doel en dat is de stad op de kaart zetten.”