'Hagenezen zijn altijd goudeerlijk'

'Hagenezen zijn altijd goudeerlijk'

 

Ze is een van de gezichten van SBS: Céline Huijsmans (32). Céline is geboren in Den Haag en werkt momenteel als tv-presentator en -verslaggever. Maar ze heeft niet alleen een bekend gezicht, ook haar stem hoor je regelmatig. Zo is ze nieuwslezer op 538. Haar favoriete plek in Den Haag: Max Health Club.

“Ik heb in veel steden gewoond – Amsterdam, Utrecht, San Diego. Maar ik voel me toch nog altijd het meest Hagenees. Ik hou enorm van sporten, en daarvoor biedt Den Haag toch meer ruimte. Je kan hier echt álles: mountainbiken, schaatsen, fietsen, zwemmen, windsurfen, hardlopen. En ik ben een echt familiemens, al mijn familie woont in Den Haag.

Celine2 2.jpg

Het voelt hier vertrouwd, ik ken elk plekje van de stad omdat ik hier ben opgegroeid. Dat geeft een hechte band die niet snel verbroken wordt. Ik heb tot mijn achttiende hier gewoond, daarna ben ik naar Utrecht verhuisd. Maar daarna ben ik nog wel vrijwel elk weekend terug gekomen. Ik had een ontzettend fijne jeugd hier in Den Haag; we woonden in de Stalpertstraat. Er was altijd wel iemand om mee buiten te spelen, er waren zoveel kindjes in de buurt. We gingen fietsen of stoepkrijten, bouwden hutten.

Ik associeer mijn jeugd heel erg met búiten; ik sportte toen ook al veel, speelde al op jonge leeftijd hockey en tennis. Ik ben in Utrecht liberal arts and sciences gaan studeren. In de drie jaar dat ik in Utrecht zat, heb ik een half jaar in San Diego gezeten op uitwisseling; die stad had dezelfde positieve relaxte vibe als Den Haag en biedt ook zoveel mogelijkheden om te sporten. Dat vond ik heel fijn, daardoor voelde ik me aan de andere kant van de wereld erg snel thuis. Eigenlijk is San Diego het Den Haag van Amerika. Mijn vriendin en ik deden ook alles op de fiets trouwens; we waren nog te jong om een auto te huren. We stonden in de stad bekend als 'the Dutch girls on the bikes'.

Ik heb een tamelijk hectisch leven. Maar Max Health Club is een plek waar ik kan ontspannen, waar ik tot rust kan komen. Het is een prachtige locatie, in het groen. Er komen alleen maar leuke mensen en je krijgt veel persoonlijke aandacht - iedereen kent elkaar. Ik woon in Amsterdam, maar daar is het toch allemaal wat onpersoonlijker. En Hagenezen zijn altijd goudeerlijk, dat is ook een eigenschap die ik hoog in het vaandel heb staan.

Ik ben pas sinds een jaar of vijf, zes nog bewuster met mijn lichaam bezig. Ik had me ingeschreven voor een Miss-verkiezing en dacht ‘kom, ik moet toch maar eens naar een sportschool’. Wonen in Amsterdam is handiger voor mij; daar is de studio van Shownieuws, daar zijn alle premières en feestjes waarvan ik verslag doe. Ook Reportage, mijn nieuwe programma bij SBS, nemen we hier op. En het is dichtbij Hilversum, waar ik zit bij 538. Maar Amsterdam is – naast het feit dat de locatie handig is en gezellig, omdat veel van mijn vrienden er wonen – ook een heel drukke stad. Daarom kom ik een paar keer per week in Den Haag, onder meer om hier te trainen, maar ook omdat ik de zee en het strand echt ga missen.

Anderzijds hoef je echt niet uit Den Haag te vertrekken om carrière te maken in de entertainmentwereld. Mensen als Dennis Weening, Sandra Schuurhof en de jongens van Di-Rect wonen hier nog steeds. En er zijn genoeg plekken waar je televisie kan maken in de regio Den Haag - denk aan Omroep West, of Den Haag TV. Daar ben ik ook begonnen: ik was begin 20 en we mochten eigenlijk alles zelf bepalen. We konden draaien wat en waar we maar wilden. Ik kom oorspronkelijk uit Scheveningen en omdat ik zo gek op het strand ben, probeerde ik zoveel mogelijk items daar op te nemen.

Televisie is niet eens iets waar ik vroeger al van droomde; ik wilde eigenlijk ijscoman worden. Dan kon ik de hele dag mijn eigen ijsjes eten. Via mijn werk bij Den Haag TV en TV West kwam ik er achter dat ik het veel leuker vond dat ik had verwacht. Ik wil iets creëren met beeld en geluid.

Maar Den Haag is en blijft de stad waarnaar ik altijd zou terugkeren, waar mijn werk of mijn leven mij ook brengt.”