'Dit is een stukje exposure voor Den Haag'

'Dit is een stukje exposure voor Den Haag'

 

 

Joy Sewpersad (40) is de drijvende kracht achter Devraya, een bedrijf dat onderdeel uitmaakt van een grotere organisatie. Gloriousz Enterprise organiseert namelijk de weddingbeurs The Big Day. Op zondag 12 februari staat de vierde editie op het programma. De beurs, die zich richt op de etnische gemeenschap, blijkt al vanaf het begin af aan een groot succes. Zijn favoriete plek in Den Haag: het GIA Trade & Exhibition Centre aan De Werf.

De weddingbeurs ‘begon als een geintje’, legt Joy uit. “We hebben het een keer in Engeland gezien. Het was toen gewoon een gezellig dagje uit. We dachten toen: waarom hebben we dit in Nederland niet?” En zo organiseerde hij de try-out in Poeldijk. Joy: “We hadden verwacht dat er misschien 200 mensen zouden komen. En toen stonden we daar met 1.500 man. Dus we schrokken ons dood!”

Ook de tweede keer, in Rijswijk, steeg boven de verwachtingen uit. Zo’n 2.500 mensen bezochten het evenement. De laatste editie, in februari 2016, trok nog meer bezoekers: bijna 3.000 mensen.

Om het evenement nog meer te kunnen laten groeien, is gezocht naar een groter evenementencentrum. “We kwamen hier stomtoevallig terecht. Het is in handen van Chinezen. En dat is eigenlijk ook een gemeenschap waarbij we ons kunnen aansluiten. De interesse vanuit hun kant was ook enorm. Dus we willen bij de vijfde editie ook de Chinese community erbij betrekken.” Op dit moment komen er vooral veel Hindoestanen, Surinamers, Indiërs, Pakistanen, Marokkanen en Turken uit Den Haag en omgeving naar de weddingbeurs, weet Joy.

“In Den Haag kennen mensen alleen maar de vaste plekken. In dit gebied heb je aan het einde van de straat Partycentrum Zichtenburg. Hierachter heb je Dekkershoek, maar voor de rest heb je hier niet zoveel. Heel veel mensen kennen dit niet, dus het is een stukje exposure voor een deel van Den Haag waar mensen eigenlijk nooit komen.”

Joy is geboren op Scheveningen en heeft jarenlang in Den Haag gewoond. “Mijn ouders woonden in een zijstraat van de Weimarstraat. Toen zijn ze verhuisd naar Rijswijk en daar ben ik ook opgegroeid. Maar echt op de grens, hoor!”, voegt hij daar snel aan toe. “Als ik op m’n balkon sta, dan kijk ik uit op Den Haag. Als ik in mijn woonkamer ben, dan ben ik in Rijswijk. Maar ik ben gewoon Hagenaar.”