Ivar LingenComment

'Het is eigenlijk een grote zandbak'

Ivar LingenComment
'Het is eigenlijk een grote zandbak'

 

De Haagse Nora-Maryam El Haouzi (20) veroverde in korte tijd het internet. Opvallend is dat ze dat niet alleen deed met vlogs, sketches of muziek, maar met al deze verschillende disciplines. Om een idee te geven hoe populair ze is: op Instagram heeft ze inmiddels ruim 36.000 volgers. Haar favoriete plek: de bankjes aan de Strandweg tussen Vrolijk Snacks en Sea Life.

“Het andere deel van de boulevard wordt niet zoveel bezocht en er zijn daar dus ook niet zo heel veel mensen. Daar hou ik wel van”, zegt Nora. “Het geluid van drukke kinderen en mensen die passeren, maar ook de rust. Want je bent hier toch wel een beetje afgezonderd."

Nora komt er in de zomer heel vaak. “Als ik gestrest ben, dan ga ik daar op een bankje zitten en naar het water staren en naar de geluiden luisteren.”

Waarom moet zo’n jong iemand al de tijd nemen om tot rust komen? “Ik volgde de opleiding ICT aan ROC Mondriaan. Ik vond die opleiding helemaal niet leuk. De school vond ik ook niet leuk en daar was ik gewoon verdrietig over.” Inmiddels heeft ze dat achter zich gelaten. “Nu doe ik een andere opleiding en die vind ik hartstikke leuk. Het is een semi-pabo-opleiding, onderwijs en pedagogiek. Ik ben er helemaal op m’n plek. Ik wil docent worden. Met kinderen werken is het mooiste dat er is”, vertelt Nora enthousiast.

Nora heeft haar toekomstplannen al uitgestippeld. “Ik wil in Den Haag blijven wonen en werken. Ik wil mijn kinderen hier laten opgroeien, omdat ik helemaal verliefd ben op mijn stad vanwege de diversiteit in culturen en de bezienswaardigheden.” Snel voegt ze eraan toe: “En het thuiskomen in Den Haag! Je kunt geen ander ‘thuisgevoel’ vinden dan in Den Haag. Dat heb ik altijd als ik met de trein op Hollands Spoor aankom. Dan denk ik: ik ben eindelijk thuis!”

Nora is vooral fan van de Grote Markt en het Rabbijn Maarsenplein. “De Schilderswijk vind ik ook super gezellig. Ik heb daar ook een tijdje gewoond. Mensen hebben een negatief beeld over de Schilderswijk, maar ik vind het echt een toffe plek. En mijn liefde voor het strand is echt zo groot. Ik hou zoveel van Scheveningen en ik weet echt niet waarom, want het is eigenlijk een grote zandbak.”